CHP'nin kazandığı belediyeye kayyım atandı

Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mart tarihinde Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni iptal etmesinin ardından, yenileme seçimlerinin 2 Haziran tarihinde yapılacağı belirtildi. Bu süreçte, Pınarbaşı Belediye Başkanlığı'na ise seçimlere kadar Vali Yardımcısı Ömer Tekeş atandı.

CHP'nin kazandığı belediyeye kayyım atandı

31 Mart tarihinde Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek 2 Haziran tarihinde yenilenmesine kadar verilmesinin ardından Pınarbaşı Belediye Başkanlığı'na seçimlere kadar Vali Yardımcısı Ömer Tekeş atandı.

SEÇİMLERE KADAR GEÇİÇİ ATAMA

T24'te yer alan habere göre, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP'nin kazandığı yerel seçim sonuçları MHP'nin itirazının ardından iptal edilmişti. Belediye için 2 Haziran'da yeni seçim yapılacak. Bu arada Valilik Pınarbaşı Belediye Başkanlığı'na seçimlere kadar Vali Yardımcısı Ömer Tekeş'ı atadı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Pınarbaşı Belediye Başkanlığı'na, seçimlerin yenileneceği tarih olan 2 Haziran 2024 tarihine kadar valilik makamının oluru ile Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş görevlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.