Cem Garipoğlu için "otopsi" kararı

Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun tutuklu bulunduğu cezaevinde ölmediği; intihar etti gibi gösterilerek yurt dışına kaçırıldığı iddiaları üzerine yeni bir gelişme yaşandı.

Cem Garipoğlu için "otopsi" kararı

Münevver Karabulut, 17 yaşında lise öğrencisiyken 3 Mart 2009'da sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürüldü. Cinayetten 197 gün sonra teslim olan ve 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu, cezaevinde kaldığı tek kişilik odada kendini asarak intihar etti. Yıllardır Cem Garipoğlu'nun ölmediği ve yurtdışına kaçtığı iddia edildi. Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu'nun ölmediğini iddia ederek mezarının açılması (fethi kabir) için iki kez savcılığa başvurdu. Ancak savcılık, bu talepleri reddetti.

Bu defa Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, oğlunun intihar ederek ölmediği iddialarına ilişkin mezarının açılması ve DNA eşleştirmesi için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

CEM GARİPOĞLU’NUN OTOPSİ GÖRÜNTÜLERİ İNCELENECEK

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan Cem Garipoğlu'nun otopsi işlemi sırasında yapılan işlemlere ait fotoğrafları ve video kayıtlarının savcılığa gönderilmesini istedi. Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, "Bir sonraki aşama şüphesiz ki mezarın açılması. Sona yaklaşıyoruz az kaldı" dedi.