Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Bayram tatilinde köprüler ücretsiz mi?

Bayram tatiline sayılı günler kala toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, bayram tatilinde köprüler, marmaray, metrolar ve toplu taşıma araçları ücretsiz olacak mı?

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Bayram tatilinde köprüler ücretsiz mi?

Bayram tatili yaklaşıyor. 2024 Ramazan Bayramı için tatil süresi 9 güne uzatıldı. Tatil boyunca İstanbul dışına seyahat etmeyi planlamayan vatandaşlar, toplu taşıma ücretlendirmesi konusunda bilgi arayışına girdi. Bayram tatili süresince otobüs, Metrobüs, metro, tramvay ve Marmaray gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, bayram toplu taşıma ücretsiz mi? Bayram tatilinde marmaray, köprüler ücretsiz olacak mı? İşte, detaylar...

BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

9 gün sürecek Ramazan Bayramı tatili ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada Ramazan Bayramı boyunca toplu ulaşımın kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine ücretsiz olacağı belirtildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Metro İstanbul’da bayram boyunca seferler cumartesi tarifesine göre yapılacak. Seferler, bayramın 1'inci ve 2'nci günü 06.00 - 00.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

12 Nisan Cuma günü ise, M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Kirazlı/Bağcılar, M2 Yenikapı-Hacıosman, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı, M5 Üsküdar-Samandıra, M6 Levent-Boğaziçi Ü./Hisarüstü ve M7 Yıldız-Mahmutbey metro hatlarında Gece Metrosu uygulaması hizmet verecek.

Bayram boyunca hatlarda günlük 2 bin 200’ü aşkın işletme, güvenlik ve temizlik çalışanları, olası arızalara müdahale etmek üzere ise günlük 176 teknik personel görev yapacak."

BAYRAMDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Bayram için kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi aldık. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait köprü ve otoyollar 9 gün boyunca ücretsiz olacak.

Korsan taşımacılık yapan sefer izni olmadan faaliyet gösteren izinli olmayan yerlerde yolcu indiren veya bindiren ve fahiş fiyatlarla otobüs bileti kesen firmalara idari para cezalarını takip ederek uygulayacağız. Demiryollarına baktığımızda memleketlerine gidemeyen veya tatillerini Ankara, İstanbul ve İzmir'de geçirecek vatandaşlarımız için İstanbul'da Marmaray-Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metroları, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de de İZBAN ücretsiz hizmet vereceklerdir" ifadelerini kullandı.