Bakan Göktaş duyurdu! Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşına zam geldi mi? Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı bu ay yatar mı? Evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım maaşı ne zaman zamlı yatacak?

Bakan Göktaş duyurdu! Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.

"AİLE BAĞLARININ GÜÇLENMESİNE VE KORUNMASINA KATKI SAĞLIYOR"

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin aileleriyle birlikte desteklenmesi amacıyla başlatılan önemli bir aile odaklı bakım hizmeti modeli olduğunu hatırlattı. Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile birliğini korumak için evde bakımlarının teşvik edilmesini önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı, engelli bireylerin aileleriyle birlikte yaşayarak aile bağlarının güçlenmesine ve korunmasına katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın, tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşlara destek vererek aile bütünlüğünün korunduğunu belirtti. Ayrıca, engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklarına erişimlerini sağlamak için hak temelli politikalar geliştirdiklerini vurgulayan Göktaş, "Toplumun her kesimine adil ve kapsayıcı sosyal hizmet modelleri sunarak, her bireye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

"TOPLAM 4,2 MİLYAR TL EVDE BAKIM YARDIMI'NI HESAPLARA YATIRMAYA BAŞLADIK"

Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

"Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. Halihazırda 559 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."