90 bin taşeron işçiye kadro Torba Yasa'da var mı? 90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman çıkacak?

90 bin taşeron işçiye kadro düzenlemesinde sona gelindi. Torba Yasa'da yer alması beklenen taşerona kadro çalışması için gözler Meclis'e çevrildi. Peki, taşerona kadro Meclis'e ne zaman gelecek?

90 bin taşeron işçiye kadro Torba Yasa'da var mı? 90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman çıkacak?

Taşeron işçilere kadro düzenlemesi için hareketli günler yaşanıyor. Yaklaşık 90 bin taşeron işçisinin kadroya alınması planlanıyor. Meclis'in önündeki seçim öncesi dönemde, bu konunun ele alınması bekleniyor. Torba Yasa'nın 86 maddesinden 42'si zaten kabul edilmiş durumda ve geriye kalan 44 madde arasında taşerona kadro düzenlemesinin de bulunması bekleniyor. Ancak, taşeron işçilere kadronun ne zaman Meclis'e geleceği ise merak konusu.

"MECLİS'İ AÇAR AÇMAZ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili olarak, "Taşeron işçilere söz verdim. Önümüzde duruyor, bunu Meclis'i açar açmaz gerçekleştireceğiz" açıklamasını yapmıştı. Bu sözlerle birlikte, taşerona kadro düzenlemesi için beklentiler artmış durumda.

90 bin taşeron işçisine kadro düzenlemesi, özellikle Torba Yasa görüşmeleri sırasında dikkatle takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, öncelikle memur ve emekli maaşı artışlarını ele aldıktan sonra, taşeron işçilere kadro düzenlemesini ele alması bekleniyor.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da konuya ilişkin, "Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi. Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor" ifadelerini kullanarak, konunun önemine dikkat çekmişti.