9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? 9. Yargı Paketi'nin içeriğinde hangi maddeler yer alacak?

9. Yargı Paketi düzenlemesiyle ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Önceki 8. Yargı paketinin kısa bir süre önce yasalaşmasıyla, şimdi gözler yeni yargı paketinde. Bakan Yılmaz Tunç, önceki pakette yer almayan birçok detayın 9. yargı paketinde bulunacağını belirtti. Peki, 9. Yargı Paketi'nde ceza indirimi olacak mı? Yeni yargı paketinde hangi maddeler yer alacak? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?

9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? 9. Yargı Paketi'nin içeriğinde hangi maddeler yer alacak?

9. Yargı Paketi, yargı sisteminde çeşitli değişiklikleri içeriyor ve cezasızlık algısını ortadan kaldıracak bir dizi maddeyi içeriyor. Bu maddeler arasında kadınlara yönelik soyadı düzenlemesi, hakim ve savcıların terfi sistemi, cezaların artırılması gibi farklı alanlarda birçok detay bulunuyor. Peki, 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? İşte, 9. yargı paketinin içeriği hakkında detaylar...

9. YARGI PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konu hakkında, "9. Yargı Paketi'mizin hazırlıkları devam ediyor. Meclis'in takvimi nedeniyle o pakette yer alamayan birçok husus var. Özellikle Ceza Muhakemesi Kanunu'yla ilgili, cezasızlık algısıyla ilgili bazı yasal düzenleme ihtiyaçları var. Bununla ilgili taslak çalışmalarımızı milletvekillerimizin takdirine sunacağız. Meclis açıldığında, seçim sonrası Meclis'imizin takdirine taslak çalışmamızı sunacağız" ifadelerini kullanmıştı.

YENİ YARGI PAKETİ İÇERİĞİ NEDİR?

Milliyet'in haberine göre; pakette başlıca madde, cezasızlık algısının kırılmasına yönelik düzenleme olacak. Bu doğrultuda, denetimli serbestliğin cezayla orantılı hale getirilmesi öngörülüyor.

Hükümlülerin koşullu salıverilme süresinin beşte birini denetimli serbestlikte geçirmesi formülü üzerinde duruluyor.

Soyadı düzenlemesi yapılacak.

Pakette kadınların soyadı hakkına ilişkin bir değişiklik de yer alacak.

İki soyadı kullanan evli kadınlara yalnızca kendi soyadını kullanma hakkı gelecek.

Hakim ve savcıların terfi sistemi güncellenecek.

Teklifle, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda da değişikliğe gidilecek.

Hakim ve savcıların disiplin cezaları daha nesnel ölçütlere bağlanacak. Terfi sistemi nitelik, liyakat ve performansı esas alacak şekilde güncellenecek.

Sporda şiddete yönelik yeni önlemlerin pakette yer alıp almayacağı ise taslağın görüşmeleri sırasında şekillenecek.

Caydırıcılık açısından cezaların artırılması gündeme gelebilecek.