2024 öğretmen ataması ne zaman? 2024 öğretmen ataması kadro ve branş dağılımı

Öğretmen atama takvimi, öğretmen adayları tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni öğretmen atamasıyla ilgili olarak, yapabilecekleri en yüksek atamayı gerçekleştireceklerini açıklamıştı. MEB öğretmen ataması ne zaman, kadro ve branş dağılımı açıklandı mı? Detaylar, haberimizde...

2024 öğretmen ataması ne zaman? 2024 öğretmen ataması kadro ve branş dağılımı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak öğretmen atama takvimi açıklaması bekleniyor. Son olarak geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirilen 45 bin atama ardından gözler Bakan Yusuf Tekin'e çevrildi. İşte, öğretmen atama takvimi detayları...

YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı bir açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ama 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız.

Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız.

Şuna güvensin arkadaşlarımız, biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alacağız. Sayın Cumhurbaşkanı'mız da Hazine ve Maliye Bakanı'mız da en yüksek rakamı vereceklerini de deklare ettiler zaten. Ama onun bütçe planının bir gözükmesi, ortaya çıkması lazım."

Böylece adayların gözü yeni Kabine Toplantısı'na çevrildi. Kabine Toplantısı'nda değerlendirilerek MEB tarafından kadro ve branş dağılımının paylaşılması bekleniyor.